Direct naar inhoud

Bar & restaurant

Ontdek Bistro Bureau Bouveau. Geniet van een gevarieerde menukaart met streekgerechten voor lunch en diner. Zowel hotelgasten als niet-verblijvende gasten zijn welkom aan onze gastvrije tafels en bar, met zinnenprikkelende cocktails en lichte snacks, dagelijks vanaf 12 uur.

Bistro Bureau Bouveau Terhills

Bistro Bureau Bouveau heet je welkom

In 2024 kwam er met Bistro Bureau Bouveau een nieuwe laag voor fijnproevers bij. Onze smaken én sfeer van het bovenste schap kan je hier diepgaand doorgronden. Het restaurant biedt een gevarieerde kaart van gerechten die dagvers worden bereid. Je kan er terecht voor zowel lunch als diner, en ook niet-hotelgasten zijn van harte welkom aan tafel of aan de gastvrije bar. Hoe kan het ook anders, op Limburgse bodem! De bar is dagelijks geopend vanaf 12 u. en biedt naast zinnenprikkelende cocktails ook lichte gerechtjes en hartige vieruurtjes aan.

De geschiedenis achter
onze gastronomie

Bij Terhills Hotel is het mijnverleden nog tastbaar genoeg om te proeven. Niet voor niets, want de plek waar je vandaag aan tafel schuift werd in de jaren dertig het Kolenkasteel genoemd. Een villa die bij het sluiten van de steenkoolmijnen in 1987 weliswaar zijn functie verloor, maar nooit zijn charme. De neoklassieke barokarchitectuur, de Franse tuin … Ze doen bezoekers al bijna honderd jaar dromen. Terwijl de omliggende site werd omgetoverd tot het toeristische Terhills, waar iedereen de smaak van de natuur te pakken krijgt, transformeerde het voormalige Kolenkasteel in 2015 tot Terhills Hotel.

Dompel je onder in een wereld van contrast

De naam en het concept van Bistro Bureau Bouveau verwijzen naar de contrasterende werelden van het ondergrondse mijnleven en de luisterrijke directiegebouwen er bovenop. Terwijl de mijnwerkers hard labeur verrichtten in de steenkoolgang—oftewel “bouveau”—vertoefden de bedienden in elegante bureaus bovengronds. De ingenieur versus de kompel. Licht versus donker. Bistro Bureau Bouveau verzoent de twee werelden, maar daagt ze ook uit door ze pal naast elkaar te plaatsen. Proef het contrast zelf tijdens een bezoek aan Terhills of een verblijf bij Terhills Hotel!

Bureau medewerkers
Bouveau medewerkers

Openingsuren, menu & reservatie

Openingsuren

Bistro & Bar

Zondag – donderdag:
11 – 23 u

Vrijdag & zaterdag:
12 – 23.30 u

Bekijk onze bar- en menukaart

Je vindt er een overzicht van onze dranken, lunchgerechten en menu’s voor het diner.

Reserveren